Interessant:

Verkoop iPhone 4 van start

nieuws 30 juli 2010 om 11:45

De iPhone 4 is vanaf vandaag officieel verkrijgbaar bij T-Mobile. Ondanks de antenneproblemen en de hoge prijs van het toestel stonden er her en der toch weer kopers in de rij.

De iPhone 4 is verkrijgbaar in combinatie met bestaande iPhone abonnementen van T-Mobile. Naast bellen en sms’en zijn deze abonnementen inclusief onbeperkt gebruik van mobiel internet op de iPhone. De iPhone 4 is echter wel peperduur. Zelfs bij een abonnement van 109,95 euro per maand (24 maanden) betaal je nog eenmalig 89,95 euro voor het toestel (32 GB variant).

Bij de introductie van de iPhone 4 heeft Apple voor het eerst veel kritiek gekregen. De ontvangst van het toestel neemt namelijk aanzienlijk af als je het toestel op een bepaalde, vrij gebruikelijke, manier vastpakt. Pas na enkele weken besloot Apple om 'ter compensatie' een gratis hoesje aan te bieden die de ontvangst zou verbeteren. Na erkenning van het probleem heeft Apple geprobeerd de concurrentie zwart te maken, door ontvangstproblemen met andere telefoons te filmen en te publiceren. Ook dit kon rekenen op kritische reacties in de pers.

Daarnaast is het de vraag of het netwerk van T-Mobile weer op orde is. Eerder hadden T-Mobile gebruikers grote problemen om te bellen en te internetten op het netwerk van T-Mobile. Volgens T-Mobile bestonden de problemen slechts enkele weken, maar veel gebruikers geven aan al sinds december 2009 problemen te hebben met het bereik. Het compensatievoorstel dat T-Mobile heeft gedaan is karig te noemen.

De iPhone 4 is er in een 16GB en 32GB versie in zwart en wit. De nieuwste iPhone is dunner dan de eerdere modellen en is van sterker materiaal gemaakt. Nieuwe kenmerken van de iPhone 4 zijn het zogeheten Retina beeldscherm waardoor foto's, video's en tekst haarscherp worden weergegeven, een 5 megapixel LED Flash camera, de nieuwe software (iOS 4) waardoor de iPhone 4 nu ook kan multitasken en de applicatie FaceTime die videobellen met andere iPhone 4-bezitters mogelijk maakt.

portablegear.nl