Interessant:

Navigatiesysteem voorkomt verdwalen niet

nieuws 30 juli 2010 om 12:10

De helft van de bezitters van een navigatiesysteem raakt onderweg naar de vakantiebestemming de weg kwijt, blijkt uit het 'grote' bol.com-vakantieonderzoek.

Opvallend is dat hoogopgeleiden vaker dan gemiddeld de weg kwijt zijn. Bijna een op de vier is drie keer of meer verdwaald op weg naar de vakantiebestemming. Vrouwen brengen het er ook niet best af. Meer dan de helft van hen is weleens de weg kwijt geraakt tegenover 42% van de mannen. Ook jongeren hebben moeite met de weg vinden. Van hen is 56% wel eens verdwaald tegen 44% van de vijftigplussers.

Het vertrouwen in het navigatiesysteem is groot; 17% vertrouwt er blindelings op. Tweederde van de bestuurders grijpt alleen naar de wegenkaart in geval van nood maar gebruikt voor de rest zijn navigatie als belangrijkste raadgever.

Bol.com ziet rond de zomervakantie en dan met name in de maanden juni en juli dat de verkopen van navigatieapparatuur een vlucht nemen. Veel consumenten besluiten vlak voor vertrek nog een (nieuw) model aan te schaffen. De versies met Europese dekking zijn daarbij het populairst. Het model dat momenteel bij Bol.com het meest verkocht wordt, is de TomTom XL IQ Routes Edition 2.

Het bol.com Zomertijd-onderzoek is online uitgevoerd onder 501 respondenten door onderzoeksbureau Synovate uit Amsterdam.

Bol


Gerelateerde producten