Interessant:

HTC stapt definitief over op Super LCD

nieuws 27 juli 2010 om 09:20

HTC stapt - ter vervanging van de schaarse AMOLED schermen - over op Super LCD (SLCD) schermen. Het SLCD-scherm biedt natuurlijke kleuren, scherp contrast en verbeterde energie-efficiency, aldus HTC.

"Er is veel vraag naar de mobiele telefoons van HTC. Met name naar de toestellen die zijn uitgerust met 3,7 inch schermen. De nieuwe SLCD-technologie zorgt ervoor dat wij onze productiecapaciteit snel kunnen opschalen zodat we kunnen voldoen aan de vraag", zegt Peter Chou, CEO van HTC. "De SLCD-schermen bieden klanten een vergelijkbare visuele ervaring met de huidige 3,7 inch schermen met enkele bijkomende voordelen zoals de batterijprestaties." Afgelopen juni lekte reeds uit dat HTC zou overstappen van AMOLED- naar Super LCD-displays.

SLCD is de nieuwste generatie LCD-technologie die betere prestaties biedt dan de LCD-schermen die tot op heden beschikbaar waren. Zo is het energiebeheer tot vijf keer verbeterd en biedt SLCD een betere visuele ervaring met bredere kijkhoeken. Dit wordt mogelijk gemaakt door Sony's nieuwe VSPEC III-technologie.

Naar verwachting zullen zowel de HTC Desire als de Google Nexus One per direct voorzien worden van de SLCD schermen.

portablegear.nl