Interessant:

Windows Phone 7 maakt indruk

nieuws 22 juli 2010 om 10:41

Blog MobileCowboys heeft als een van de eerste publicaties in Nederland een hands-on gehad met het nieuwe Windows Phone 7. Het oordeel over het nieuwe besturingssysteem van Microsoft is overwegend positief.

Windows Phone 7 komt overeen met de foto's die Microsoft tijdens het Mobile World Congress 2010 aan de pers heeft getoond. De interface heeft Zune-achtige trekken en lijkt in niks meer op de interface van Windows Mobile 6.5.

Windows Phone 7 screenshot
Windows Phone 7 screenshot

Blogger Ron Smeets van MobileCowboys is erg tevreden over Windows Phone 7. Hij schrijft: "Wat mij echter zeer positief verraste was de snelheid waarmee je tussen de diverse menu's kunt scrollen en switchen ... Gebruiksonvriendelijke zaken als de piepkleine invoervelden (voor bijvoorbeeld de tijd en de datum) behoren tot het verleden. Voorheen werden die irritante issues opgelost doordat fabrikanten hun eigen UI sausje over Windows Mobile goten, denk bijvoorbeeld aan HTC Sense op de HD2. Dat is mijns inziens nu niet meer nodig ..."

Ook de werking van het virtuele toetsenbord valt MobileCowboy Smeets in positieve zin op. Hij was in staat om snel en zonder fouten een tekst in te voeren op het testtoestel.

Het LG testtoestel gaat overigens door het leven onder de naam Optimus 7. Dat is opvallend omdat vorige maand bekend werd dat in de Optimus-reeks exclusief Android telefoons uitgebracht zullen worden. Mogelijk is Optimus 7 dan ook niet de definitieve naam van het toestel.

MobileCowboys