Interessant:

Ballmer: Windows 7-tablets komen binnenkort

nieuws 14 juli 2010 om 08:46

Steve Ballmer, de topman van Microsoft, heeft op de Microsoft Worldwide Partner Conference in Washington laten weten dat er binnenkort echt Windows 7-tablets aan komen.

Bij de presentatie over "Windows 7 slates" werden als partners onder meer Asus, Dell, HP, Lenovo, MSI, Samsung, Sony en Toshiba genoemd. Opmerkelijk is dat HP wordt genoemd. Het Amerikaanse bedrijf had eerder nog zijn Windows 7-tablet, de HP Slate, geannuleerd omdat het niet tevreden was over Windows 7 als besturingssysteem ervoor. Nadat HP Palm had overgenomen was er het vermoeden dat de Slate zou draaien op het webOS van Palm, maar mogelijk verschijnt de tablet nu dus alsnog met Windows 7.

Asus en Toshiba kondigden reeds ieder een iPad-concurrent met Windows 7 aan: de Asus Eee Pad EP121 en de Toshiba Libretto W100. Het duurt nog wel enige tijd voordat deze tablets op de markt komen. Een serieuze concurrent voor Windows 7 in het tablet-segment is Android. Verschillende bekende fabrikanten hebben of komen met een Android-tablet; denk aan de Dell Streak of de Samsung Galaxy Tab.

WebWereld