Interessant:

YouTube Mobile website vernieuwd

nieuws 9 juli 2010 om 09:57

De YouTube Mobile-website, waarmee je YouTube-filmpjes op je mobieltje kan bekijken, is vernieuwd: veel opties van de originele YouTube zijn nu ook op de mobiele versie te vinden.

De mobiele versie van YouTube (m.youtube.com) bestaat sinds 2007. Nu is YouTube Mobile echter vernieuwd en gebruiksvriendelijker gemaakt. Belangrijkste vernieuwingen zijn dat het sneller is en dat de elementen in het interface groter zijn, zodat ze makkelijker via touch te selecteren zijn. Daarnaast zijn veel opties overgenomen van de originele YouTube-site. Denk aan zoeksuggesties, de mogelijkheid om playlists te maken en om video's te 'liken' of 'unliken'.

De vernieuwde YouTube Mobile werkt op basis van HTML5. Dat betekent dat iPhone-gebruikers de site nu ook direct in hun browser kunnen raadplegen en niet meer verplicht de aparte YouTube-applicatie hoeven te gebruiken. Dat is voor Google weer commercieel interessant, omdat zij meer advertenties kunnen vertonen als je YouTube Mobile direct via je browser bezoekt in plaats van via een speciale applicatie.

Het vernieuwde YouTube Mobile is nu alleen nog in het Engels beschikbaar, maar andere talen volgen. YouTube Mobile is te raadplegen via een Android- of iPhone-browser. De nieuwe iPhone 4 ondervindt echter nog problemen met de nieuwe versie en toont soms nog gewoon de oude interface. Google zegt dit snel te zullen oplossen.

YouTube Blog


Gerelateerde producten