Interessant:

Sony Cyber-shot WX5 en TX9 aangekondigd

nieuws 8 juli 2010 om 09:58

Sony heeft twee nieuwe compactcamera's in de Cyber-shot-serie aangekondigd: de Sony WX5 en Sony TX9 ondersteunen Full HD-video en 3D-panoramabeelden.

De Sony WX5 en Sony TX9 (beide 12,2 megapixel, 5x optische zoom) zijn de eerste camera's die met 3D Sweep Panorama indrukwekkende 3D-beelden maken zonder een ingewikkeld dubbellens camerasysteem. Als op de sluiterknop gedrukt wordt legt de geavanceerde sensor op hoge snelheid veel afbeeldingen vast als de camera van links naar rechts wordt bewogen. De informatie van maximaal 100 afbeeldingen wordt automatisch gecombineerd tot een panoramische 3D-afbeelding. Deze bijzondere 3D-foto's zijn te bekijken door de Cyber-shot camera via een HDMI-kabel op een 3D-televisie aan te sluiten. Zowel de WX5 als de TX9 zijn voorzien van een touchscreen.

De nieuwe Cyber-shots bieden nog meer 3D-beeldmogelijkheden met de nieuwe Sweep Multi Angle-functie. Hierbij maakt de camera zeer snel vijftien beelden. De uiteindelijk samengestelde afbeelding wordt weergegeven in '3D-stijl' en het onderwerp is dan te bekijken vanuit verschillende hoeken door de camera te bewegen of te kantelen. Sensoren in de camera detecteren hoe de camera driedimensionaal wordt bewogen en door het scrollen door de volgorde van de Multi Angle frames is de foto te bekijken op het lcd-scherm. Deze functie werkt ook als de camera is aangesloten op een gewone televisie. Als de camera dan wordt gekanteld is het onderwerp vanuit verschillende hoeken te bekijken op de televisie.

Sony WX5
Sony WX5

Sony TX9
Sony TX9

Als extra toevoeging zorgt de Defocus camera-instelling voor portretafbeeldingen alsof ze door een professionele fotograaf zijn gemaakt. De camera maakt snel achter elkaar twee afbeeldingen als de ontspanknop wordt ingedrukt. Een afbeelding van de voorgrond of centrale onderwerp en een afbeelding van de achtergrond. De positie-informatie tussen de voor- en achtergrond wordt automatisch geanalyseerd, waardoor er een foto met het onderwerp scherp in beeld tegen een prachtig onscherpe achtergrond ontstaat.

Naast de TX9 en de WX5 introduceerde Sony ook nog de Sony T99 (14 megapixel, 4x optische zoom). Dit model heeft geen touchscreen en ondersteunt geen Full HD-video, maar je kan er wel reguliere HD-video in 720p mee opnemen. Verder beschikt de Sony T99 over de Sweep Panorama-functie die met deze camera ook onder water is te gebruiken. De T99 komt in veel vrolijke kleuren, waaronder roze, groen en paars.

Alle drie de nieuwe camera's zijn beschikbaar vanaf september 2010. De adviesprijs van de WX5 is 320 euro, van de TX9 400 euro en de T99 heeft een adviesprijs van 250 euro.

portablegear.nl