Interessant:

Toshiba Libretto W100: dual screen-tablet

nieuws 21 juni 2010 om 11:31

Toshiba heeft met de Toshiba Libretto W100 een bijzondere internet tablet aangekondigd; dit opvouwbare model beschikt namelijk over twee touchscreens.

De Toshiba Libretto W100 draait op Windows 7 Home Premium en is voorzien van een zuinige 1,2GHz Intel Pentium U5400-processor. Meest bijzonder is echter het design met twee 7-inch touchscreens die je in elkaar kan vouwen. Ook is het mogelijk het onderste scherm als toetsenbord te gebruiken, terwijl het bovenste als display functioneert. Als je het toestel verticaal houdt, kan de W100 fungeren als e-bookreader waarop je twee bladzijden naast elkaar ziet.

Toshiba Libretto W100
Toshiba Libretto W100

Met de standaard batterij weegt de Toshiba Libretto ongeveer 699 gram - wat zwaar is voor een e-reader, maar licht voor een netbook - en krijg je een accuduur van ongeveer 2 uur. Met de uitgebreidere accu kan je rekenen op een 3-urige accuduur, maar dan weegt het toestel flink meer: 819 gram. Al met al is de accuduur, ongeacht de batterij, behoorlijk beperkt ten opzichte van vrijwel alle e-readers en sommige netbooks. De Toshiba Libretto W100 is ook voorzien van, WiFi, Bluetooth en een ingebouwde webcam.

Toshiba Libretto W100
Toshiba Libretto W100

De Toshiba Libretto W100 - door Toshiba zelf een "mini-note PC" genoemd - komt vanaf augstus op de markt en zal ook in Nederland verkrijgbaar zijn. De dual screen-tablet gaat dan de concurrentie aan met de Apple iPad, iets dat Toshiba met voorgaande tablets (de Toshiba Journ.E Touch) nog niet is gelukt. Goedkoop wordt de Libretto W100 niet: er hangt een prijskaartje van maar liefst 1199 euro aan.

Toshiba Libretto W100
Toshiba Libretto W100

Toshiba