Interessant:

Sony Ericsson Yendo en Cedar aangekondigd

nieuws 16 juni 2010 om 10:11

Sony Ericsson heeft vandaag de Sony Ericsson Cedar en de full-touch Sony Ericsson Yendo aangekondigd; tevens werd de XPERIA X8 officieel geintroduceerd.

De Sony Ericsson Yendo is de eerste full-touch telefoon in de Walkman-serie van Sony Ericsson. Net als de XPERIA 10 mini / XPERIA X10 mini pro is de Yendo te bedienen met de vierhoeks touch-gebruikersinterface. Dat wil zeggen dat je in de hoeken van het 2,6-inch touchscreen snel en eenvoudig opties selecteert. De specificaties van de Yendo zijn verder echter bescheiden met een 2 megapixel camera, GPRS/EDGE-support (3G/HSDPA-ondersteuning ontbreekt), Bluetooth en FM-radio. De Yendo heeft een 3,5mm poort waarop je alle standaard headsets kan aansluiten. Daarnaast zijn er speciale applicaties voor Facebook en Twitter.

De Sony Ericsson Yeno is beschikbaar in het zwart, blauw, groen, oranje, roze, paars, rood, zilver, wit en geel. De adviesprijs van de Yendo is behoorlijk scherp met 119 euro.

De Sony Ericsson Cedar is een traditionele candybar met zeer goede netwerkopties. Met de Widget Manager 2.0-applicatie krijg je meteen via het standby-scherm toegang tot je sociale netwerken. Met 3G/HSDPA-ondersteuning biedt de Cedar mogelijkheden tot snel mobiel internet. Ook op de Cedar vind je weer speciale netwerkapps voor Facebook, Twitter en MySpace. De Cedar heeft net als de Yendo een 2 megapixel camera en een 3,5mm aansluiting. Dit toestel ondersteunt tevens Exchange ActiveSync push e-mail en modemconnectiviteit.

De Sony Ericsson Cedar behoort tot Sony Ericssons GreenHeart-serie, dus het is een milieubewuste telefoon. De Cedar komt in het zwart-zilver of het zwart-rood. De adviesverkoopprijs van de Cedar is 99 euro.

Sony Ericsson Cedar & Sony Ericsson Yendo
Sony Ericsson Cedar & Sony Ericsson Yendo

Naast de Yendo en Cedar werd officieel de gisteren reeds uitgelekte Sony Ericsson XPERIA X8 aangekondigd. Deze Android (versie 1.6)-smartphone heeft een adviesprijs van 259 euro. Alle drie de nieuwe toestellen liggen vanaf het derde kwartaal in de winkels.

portablegear.nl