Interessant:

Samsung Wave 2 en Samsung Wave 2 Pro officieel

nieuws 15 juni 2010 om 09:56

Zoals verwacht heeft Samsung vandaag twee nieuwe Wave-modellen aangekondigd: de Samsung Wave 2 (S5250) en de Samsung Wave 2 Pro (S5530).

Het nieuws over de aankondiging lekte gisteren al uit. Net als de originele Samsung Wave (S8500) draaien beide nieuwe modellen op het bada-besturingssysteem. Vreemd genoeg hebben de nieuwe Wave-telefoons mindere specificaties dan de originele Wave. Dat komt omdat deze toestellen in eerste instantie exclusief bedoeld zijn als mid-range modellen voor Rusland en Zuidoost-Azie. Zo ondersteunen beide telefoons alleen GPRS/EDGE en geen 3G/HSDPA. Wel aanwezig is WiFi en Bluetooth 2.1.

Ook het display van deze nieuwe Wave-modellen kan zich niet meten met het super-AMOLED display van de originele Wave. De Wave 2 en Wave 2 Pro hebben namelijk een minder helder regulier 3,2-inch TFT-display. Verder zijn beide telefoons voorzien van een 3 megapixel camera, aGPS, 80MB intern geheugen, een microSD-kaartslot (tot maximaal 16GB), de TouchWiz 3.0-interface en de Samsung Social Hub-applicatie voor contact met sociale netwerken. De Wave 2 Pro beschikt als extra ten op zichte van de Wave 2 over een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord.

Samsung Wave 2 Pro
Samsung Wave 2 Pro

De Samsung Wave 2 en de Samsung Wave 2 Pro komen voorlopig waarschijnlijk niet naar Nederland. De originele Samsung Wave is hier al wel enige tijd verkrijgbaar.

Engadget