Interessant:

GSM-bedenker Martin Cooper: iPhone 4 kan beter

nieuws 11 juni 2010 om 11:15

De 80-jarige Martin Cooper, die in 1973 het eerste mobieltje uitvond, heeft op zijn Twitter-account laten weten dat hij de verbeteringen aan de iPhone 4 wel erg minimaal vindt.

iPhone improvements incremental. The apps are the remaining difference. [A]pple has the momentum but will have to do better to retain the lead, zo schrijft Cooper op zijn Twitter-account.

De man die in 1973 de eerste mobiele telefoon uitvond, vindt de verbeteringen aan de iPhone 4 slechts minimaal ten opzichte van de voorgaande modellen: alleen de vele applicaties zouden Apple's toestel nog onderscheiden van andere smartphones.

Cooper vindt dus wel dat Apple op dit moment "het momentum" heeft met de nieuwe iPhone, maar dat het bedrijf in de toekomst meer zal moeten laten zien om zijn toonaangevende rol vast te houden. Hij noemt het niet, maar iedereen weet wat hij denkt: de concurrentie van Android is moordend. Hoe serieus we Cooper moeten nemen is overigens de vraag, want in 2003 liet hij ook al eens weten niets te zien in WiFi-netwerken.

De inmiddels 80-jarige Cooper won in juni 2009 nog een prestigieuze Spaanse prijs voor communicatie.

De Telegraaf