Interessant:

Samsung: AMOLED beter dan Retina

nieuws 11 juni 2010 om 10:31

Samsung heeft in de Koreaanse media laten weten niet onder de indruk te zijn van het Retina-display van de nieuwe iPhone 4; Samsungs AMOLED-displays zouden superieur zijn.

De nieuwe iPhone 4 heeft een 3,5-inch display dat dankzij de Retina-technologie een bijzondere resolutie van 960 x 640 pixels heeft. Samsung zegt echter dat het verviervoudigen van de pixels weinig impact heeft op de helderheid: het zou niet meer dan drie tot vijf procent schelen, terwijl het verbruik van de accu met 30 procent zou oplopen.

AMOLED-displays zijn volgens Samsung beter, omdat deze schermen geen backlight nodig hebben en op andere manieren eventueel resolutieverlies compenseren. Bijvoorbeeld door een hoger contrast met zwart, meer accurate kleuren en geen beperkingen qua kijkhoek.

"De door Apple gebruikte displaytechnologie voor de iPhone 4 kan structureel gezien niet op tegen de AMOLED-technologie", aldus een woordvoerder van Samsung tegenover de Korean Herald. Interessant is dat de woordvoerder gedeeltijk bevestigde dat Apple wellicht geen gebruik heeft gemaakt van de AMOLED-technologie, omdat Samsung mogelijk niet genoeg van dergelijke displays zou kunnen leveren.

Samsung heeft momenteel verschillende mobiele telefoons met een AMOLED-display op de markt; twee ervan hebben een nog hogere kwaliteit 'super-AMOLED'-display: de Samsung Galaxy S en de Samsung Wave.

Electronista