Interessant:

iPhone 4 aangekondigd

nieuws 8 juni 2010 om 11:40

Apple heeft de iPhone 4 met het nieuwe iOS 4 besturingssysteem aangekondigd, dit nieuwe OS ondersteunt multitasking; ook kan je nu HD-video's opnemen met de iPhone.

De iPhone 4 is 24% dunner dan de iPhone 3GS. De nieuwe Apple telg is gemaakt van staal en glas. Opvallende feature is de Retina-techniek, waarmee er vier keer zoveel pixels per vierkante centimeter geplaatst kunnen worden. De resolutie van de iPhone 4 bedraagt met de nieuwe Retina-techniek maar liefst 960 x 640 pixels (!).

iPhone 4
iPhone 4

De multitasking is echter wel beperkt tot zeven door Apple uitgekozen services (waaronder audio, VoIP en push notificaties), omdat anders "de accu te snel leeg" zou zijn. Nieuw in iPhone 4.0 OS is tevens een filemanager. Hiermee kan je applicaties in categorieen (vergelijkbaar met mappen) opdelen, wat het overzicht ten goede komt. De iBooks ebookreader, die al bekend is van de iPad, komt dankzij het nieuwe OS nu ook naar de iPhone.

Nieuw is ook FaceTime, een applicatie voor videobellen. Verder is ten opzichte van het vorige model de camera in de iPhone 4 verbeterd. Met de 5 megapixel camera met LED-flitser is tevens opname in HD mogelijk.

Geruchten over de iPhone 4 deden al vanaf begin dit jaar de ronde. Een prototype van het toestel viel in handen van elektronicablog Gizmodo, tot groot ongenoegen van Apple. Ook enkele Vietnamezen kregen reeds een prototype van het toestel in handen. Zij schroefden het ding uitelkaar en ontdekten er een iPad-processor in, die er dus ook daadwerkelijk blijkt in te zitten.

De iPhone 4 is vanaf eind juli in 88 verschillende landen, waaronder Nederland en Belgie, te bestellen. Tegelijkertijd met de iPhone 4 kondigde Apple een 8GB-versie van de iPhone 3GS en de vernieuwde Safari 5-browser aan.

portablegear.nl