Interessant:

Nokia C2 en en C1 gepresenteerd

nieuws 3 juni 2010 om 09:39

Nokia heeft de C-serie verder uitgebreid met de Nokia C2, een dual-sim toestel, en met drie verschillende Nokia C1-modellen die bedoeld zijn voor opkomende markten.

De Nokia C2 is de eerste dual-sim telefoon van Nokia; een dual-sim telefoon is een toestel waarin je twee verschillende sim-kaarten tegelijkertijd kan gebruiken. Daardoor kan je op één toestel twee verschillende telefoonnummers gebruiken, bijvoorbeeld voor je werk en privé. Samsung heeft al langere tijd dual-sim modellen op de markt, zoals de Samsung B5722, D980, C5212 en D880. Een van de sim-kaarten in de C2 bevindt zich onder de accu; bijzonder is dat de tweede sim-kaart in- en uit te telefoon te halen is terwijl hij aanstaat.

De Nokia C2 heeft verder niet heel bijzondere specificaties. Wel aanwezig is een VGA-camera, Bluetooth, GPRS-ondersteuning en een microSD-kaartslot (tot 32GB). Ook Ovi Mail wordt ondersteund. De C2 draait op Symbian S40 en komt beschikbaar in het grijs, zwart, paars, blauw of wit. Het toestel kost slechts rond de 50 euro en moet in het vierde kwartaal in de winkels liggen.

Nokia C2
Nokia C2

Naast de Nokia C2 onthulden de Finnen ook nog drie verschillende Nokia C1-modellen: de Nokia C1-00 (eveneens een dual-sim model) en de Nokia C1-01 en Nokia C1-02 (beide met de bijnaam Nokia C1 Brethen). Dit zijn alle zeer eenvoudige en goedkope modellen met een prijs tussen de 30 en 40 euro. Ze zijn bedoeld voor opkomende markten en komen waarschijnlijk niet naar Nederland.

Nokia C1 Brethen (Nokia C1-01)
Nokia C1 Brethen (Nokia C1-01)

De Nokia C-serie bestaat momenteel verder uit de Nokia C5, Nokia C3 en de Nokia C6. Deze modellen zijn of komen wel in Nederland verkrijgbaar.

Nokia Conversations