Interessant:

Asus Eee Pad aangekondigd

nieuws 31 mei 2010 om 10:56

Zoals verwacht heeft Asus op de Computex 2010 in Taiwan officieel de Asus Eee Pad aangekondigd; deze internet tablet moet de concurrentie aangaan met de Apple iPad.

De Asus Eee Pad is beschikbaar in twee formaten, te weten een uitvoering met een 12-inch display (de Asus Eee Pad EP121) en een uitvoering met een 10-inch display (de Asus Eee Pad EP101TC).

De 12-inch Eee Pad EP121 is voorzien van een Intel Core 2 Duo-processor en Windows 7 Home Premium. Deze Eee Pad is geschikt voor multitasking, als multimediaspeler en als e-reader. Het model zou een accuduur van 10 uur hebben. Tekstingave is mogelijk middels een virtueel toetsenbord of via een additioneel hybride toetsenbord/docking station. Over de 10-inch Eee Pad EP101TC is op dit moment minder bekend. Wel is duidelijk dat dit model draait op een Windows 7-variant met de naam "Windows Embedded Compact 7". Asus benadrukt dat beide Eee Pads zeer geschikt zijn voor cloud computing.

Asus Eee Pad
Asus Eee Pad

De Asus Eee Pad biedt directe concurrentie voor andere "internetpads", zoals de Apple iPad, de Dell Streak en de nog te verschijnen HP Slate. Informatie over de prijs en de beschikbaarheid van de Eee Pad is nog niet bekend.

Naast de Asus Eee Pad werd ook de Asus Eee Tablet aangekondigd. Dit is dan weer niet echt een internet tablet, maar eerder een combinatie tussen een elektronisch aantekenboekje en een e-reader. De Eee Tablet heeft een groot touchscreen met een "input resolutie-gevoeligheid" van 2450 dpi (wat zou betekenen dat erop schrijven net zo aanvoelt als schrijven op regulier papier). Verder is deze digitale notepad voorzien van een 2 megapixel camera, een microSD-geheugeningang en een 10-urige accuduur. Ook van dit model is er nog geen duidelijkheid over de prijs en de beschikbaarheid.

Asus Eee Tablet
Asus Eee Tablet

Naschrift: de Eee Tablet is uiteindelijk op de markt gekomen als de Asus Eee Note EA800.

portablegear.nl