Interessant:

Dodelijk gsm-nummer buiten werking

nieuws 27 mei 2010 om 11:00

Een Bulgaarse telecom-operator heeft een 'dodelijk' gsm-nummer uit de roulatie genomen; elke persoon die de laatste tien jaar het nummer gebruikte, is overleden.

Het was ook wel een bizar mobiel nummer: 0888 888 888 (in Bulgarije hoeven mobiele nummers blijkbaar niet met 06 te beginnen). De eerste die het nummer had, was Vladimir Grashnov, voorheen een CEO van operator Mobitel. Hij overleed in 2001 op 48-jarige leeftijd aan kanker. Daarbij gingen er geruchten dat hij met een radioactieve stof vergiftigd zou zijn door een rivaal.

De volgende houder van het nummer was Konstantin Dimitrov, een Bulgaarse maffiabaas. Hij werd in 2003 in Nederland op straat doodgeschoten, vermoedelijk door de Russische maffia.

Vervolgens ging het nummer alweer naar een louche figuur, te weten Konstantin Dishliev, een malafide projectontwikkelaar. Hij werd in 2005 doodgeschoten in Bulgarije.

Na al deze doden heeft Mobitel naar verluidt het nummer uit de roulatie genomen, al wil de operator dat zelf niet ontkennen of bevestigen. In maart 2009 heerste in Egypte ook al eens de vrees voor een dodelijk sms'je.

Het Laatste Nieuws