Interessant:

Dell Streak officieel gepresenteerd

nieuws 25 mei 2010 om 13:09

Dell heeft vandaag eindelijk officieel de Dell Streak internet-tablet aangekondigd; het toestel verschijnt eerst bij O2 in Groot-BrittanniŽ.

Dat Dell een eigen tablet-pc zou aankondigen was allang geen geheim meer; de Dell Streak (ook wel de Mini 5i) lekte meerdere malen uit. Nu heeft Dell de tablet-pc dan officieel aangekondigd. De Streak verschijnt in juni eerst in Groot-BrittanniŽ bij provider O2. Na Groot-BrittanniŽ komt de rest van Europa en de Verenigde Staten aan de beurt. Het is nog niet bekend welke provider de Streak in Nederland zal uitbrengen.

Dell Streak
Dell Streak

Dell Streak
Dell Streak

De Dell Streak heeft een 5-inch multi-touch display en is daarmee een stuk kleiner dan de concurrerende Apple iPad en de HP Slate. Ook het besturingssysteem is anders dan van zijn concurrenten; in plaats van Windows 7 of MacOS draait de Streak namelijk op Android 1.6 (dat, in tegenstelling tot de iPad, wel Flash ondersteunt). Dell's tablet is verder voorzien van een krachtige 1Ghz Snapdragon-processor voor snelle prestaties en van WiFi en 3G-ondersteuning voor snel mobiel internet. Microsoft Exchange wordt eveneens ondersteund.

De Dell Streak heeft een 5 megapixel camera met LED-flitser waarmee je snel foto's en video's maakt die in een handomdraai zijn te uploaden naar sites als YouTube, Flickr en Facebook. Aan de voorzijde van het toestel bevindt zich ook nog een VGA-camera om mee te kunnen videochatten. Met de geintegreerde sociale netwerk-applicaties heb je snel toegang tot sites als Twitter, Facebook en YouTube.

Tevens aanwezig is een 3,5mm aansluiting waarop je alle standaard headsets kan aansluiten. Headsets en externe toetsenborden zijn dankzij Bluetooth (2.1) ook draadloos aan te sluiten. De Dell Streak heeft 16GB opslaggeheugen, dat middels microSD is uit te breiden tot maximaal 32GB. De accu kan je er zelf uithalen en, zo nodig, vervangen.

Dell Streak
Dell Streak

De Dell Streak komt in eerste instantie alleen in het zwart uit, hoewel de verwachting is dat meer vrolijke kleuren binnenkort volgen. De prijs is nog niet bekend, evenmin als de verkrijgbaarheid in Nederland.

Dell