Interessant:

Nieuwe voorjaarscollectie NTT DoCoMo in Japan

nieuws 20 mei 2010 om 08:25

NTT DoCoMo heeft in Japan de nieuwe voorjaars-collectie mobieltjes getoond; deze komen niet naar Nederland, maar er zitten altijd wel enkele interessante modellen bij.

De modellen van NTT DoCoMo, een van de grootste Japanse providers, zijn altijd exclusief voor de Japanse markt. Dat Japanners een geheel andere mobiele smaak hebben dan Europeanen blijkt uit de modellen in het assortiment van NTT DoCoMo. De telefoons zijn vaak groot, vierkant en kleurrijk en zeer multi-functioneel (zo was er eerder een mobieltje dat dubbelde als afstandsbediening).

NTT DoCoMo PRO N-08B
NTT DoCoMo PRO N-08B

Het meest opmerkelijke model in deze nieuwe voorjaarscollectie is de NTT DoCoMo PRO N-08B. Deze vierkante smartphone heeft niet alleen een groot 4,6-inch display, maar ook een breed qwerty-toetsenbord, waardoor het model wel iets weg heeft van een mini-laptop. Tevens is het met de PRO N-08B mogelijk contact te maken met elke WiFi-hotspot en de smartphone heeft een flinke standbytijd van 1000 uur.

Zoals gezegd; dit model is exclusief bestemd voor Japan en komt niet naar Nederland. Natuurlijk is het gewoon wel eens leuk om dit Japanse model te vergelijken met populaire smartphones in Europa, zoals de Nokia N97, de Sony Ericsson XPERIA X10 of de Samsung Omnia Qwerty.

NTT DoCoMo