Interessant:

HTC Wildfire aangekondigd

nieuws 17 mei 2010 om 13:54

HTC heeft de HTC Wildfire aangekondigd; dit is een nieuwe compacte Android 2.1-smartphone met een 3,2-inch touchscreen en de HTC Sense-user interface.

De HTC Wildfire is bedoeld als een versie van de HTC Desire voor jongeren. Contact met sociale netwerken staat dan ook (wederom) centraal, onder meer via HTC's Friend Stream-applicatie waarmee je al je sociale netwerk-updates (Twitter, Facebook, Flickr) in één stream op het toestel kan ontvangen. Als je gebeld wordt, wordt via HTC Caller ID het Facebook-profiel en de laatste Facebook-update van de beller getoond. Daarnaast is er een nieuwe widget waarmee je een applicatie aan anderen kan aanraden via sms, e-mail of een sociaal netwerk. Je vrienden kunnen vervolgens met een klik deze applicatie aanschaffen in de Android Market.

HTC Wildfire
HTC Wildfire

De HTC Wildfire is voorzien van Android 2.1 en van een 3,2-inch capacitive touchscreen en biedt met WiFi, Bluetooth, 3G/HSDPA en push e-mail een prima connectiviteit. Tevens krijg je met de Wildfire de beschikking over een 5 megapixel camera met LED-flitser, aGPS, 512MB geheugen en een microSD-kaartslot om het geheugen mee uit te breiden.

De HTC Wildfire is medio juli in Europa verkrijgbaar in de kleuren Metal Mocha en Pure White. De adviesprijs voor een los toestel is 259 euro. De naam "Wildfire" is overigens door het publiek (via Facebook!) gekozen.

Engadget