Interessant:

Apple iPhone 4G heeft iPad-processor

nieuws 12 mei 2010 om 14:48

En wederom duikt de iPhone 4G op; ditmaal zou het toestel in handen zijn gekomen van enkele Vietnamezen die het toestel uitelkaar schroefden er een iPad-processor in ontdekten.

Het verhaal rondom de nieuwe iPhone gaat steeds meer op een groot detectiveverhaal lijken. In april van dit jaar kreeg elektronicablog Gizmodo een prototype van de iPhone 4G (ook wel iPhone HD genaamd) in handen, die "iemand in een café had verloren". Opmerkelijk was dat Apple daarop aan Gizmodo een brief stuurde dat zij "het toestel graag terugwilden", wat deed vermoeden dat hier daadwerkelijk ging om een nieuw model iPhone.

Prototype-modellen van de nieuwe iPhone liggen kennelijk niet erg goed beveiligd opgeslagen, want nu zou een protoype in de handen van enkele Vietnamezen zijn gevallen. Zij schroefden het ding uitelkaar en namen uitgebreid foto's van de elektronica aan de binnenzijde van het toestel. Webblog Engadget ontdekte op deze foto's dat de chip in het toestel het nummer "339S0084" had. Dat zou de Apple A4-processor zijn, die ook in de Apple iPad is te vinden. Conclusie: mogelijk krijgt een nieuwe iPhone 4G dezelfde processor als de iPad. Voorlopig is dit echter niet meer dan een gerucht, want het bewijs (wat vage foto's) is wel erg mager. De Apple A4-processor - die is ontworpen door Apple en wordt gefabriceerd door Samsung - is tot nu toe alleen op de iPad toegepast.

"Apple A4-processor in iPhone 4G"
"Apple A4-processor in iPhone 4G"

Wanneer er daadwerkelijk een nieuwe iPhone wordt geintroduceerd is nog onbekend. Voorlopig moeten we het nog altijd doen met de iPhone 3GS en de iPhone 3G. De iPad is waarschijnlijk vanaf juli in Nederland verkrijgbaar.

>>> Naschrift: in juni 2010 is dit toestel uiteindelijk officieel verschenen als de iPhone 4.

Engadget