Interessant:

Gratis sms'en en bellen met Blyk - maar wel reclame

nieuws 6 mei 2010 om 11:28

Deze week heeft Blyk zijn mobiele service in Nederland geintroduceerd; met Blyk is gratis sms'en en bellen mogelijk; in ruil daarvoor word je wel lastig gevallen met reclame.

De mobiele service van Blyk maakt gebruik van het Vodafone netwerk. Blyk is bedoeld voor jongeren in de leeftijdscategorie tussen 16 en 29 jaar. Met Blyk is het mogelijk om gratis te sms'en naar alle andere mobiele netwerken (tot maximaal 1000 sms'jes per maand). Gratis bellen is alleen mogelijk met andere Blyk gebruikers. In ruil voor deze gratis services toont Blyk reclameboodschappen op je mobieltje. Gemiddeld zijn dat er 1 a 2 en maximaal 6 per dag.

De reclame is speciaal op jou gericht. Dat is mogelijk, omdat Blyk bij het afsluiten van een abonnement je een lijst met 14 vragen voorlegt, waarmee je interesses worden gepeild. Adverteerders hebben direct toegang tot de gepersonaliseerde opt-in Blyk database.

Volgens Martijn van der Maas, uitgever van de vergelijkssites abo-vergelijk.nl en sim-only-vergelijk.nl, is Blyk vooral geschikt voor mensen die veel sms'en: "Voor gebruikers die veel bellen is het abonnement niet aantrekkelijk. De belkosten per minuut met niet Blyk-gebruikers zijn met € 0,35 namelijk erg hoog. Daarnaast zit er een ander addertje onder het gras: je bent verplicht één keer per drie maanden je beltegoed op te waarderen, wat je in totaal minimaal 40 euro per jaar kost".

abo-vergelijk.nl