Interessant:

Microsoft Communicator Mobile voor Nokia-smartphones

nieuws 6 mei 2010 om 09:36

Nokia en Microsoft hebben Microsoft Communicator Mobile voor Nokia-smartphones aangekondigd; de bedrijven sloten hiervoor in 2009 een samenwerkingsverband.

Deze applicatie is een Unified Communications client die direct verbinding maakt met bedrijfscommunicatiesystemen en zo de mobiele samenwerking stroomlijnt. Een Engelse versie van de applicatie is te downloaden in de Ovi Store; een Nederlandse editie is (nog) niet beschikbaar. Deze mobiele applicatie vloeit uit het samenwerkingsverband tussen Nokia en Microsoft dat in 2009 gesloten werd.

Met Communicator Mobile zie je direct welke collega's beschikbaar zijn. Vervolgens kan je met elkaar communiceren via de beste methode. Dit kan per situatie en gebruiker variŰren van Instant Messaging (IM) en e-mail tot sms of telefoon. De naam en status van collega's zijn direct te zien in de contactenlijst.

De nieuwe applicatie is in eerste instantie beschikbaar voor de Nokia E72 en Nokia E52 en sluit aan bij Nokia's inspanningen om de directe toegang tot e-mail en andere persoonlijke informatie met Microsoft Exchange ActiveSync te optimaliseren. De bedrijven zijn van plan om in de toekomst Communicator Mobile voor Nokia vooraf ge´nstalleerd aan te bieden op bepaalde Nokia-smartphones. Daarnaast zijn er plannen om de oplossing te ondersteunen op andere toestellen, waaronder de onlangs aangekondigde Nokia E5.

portablegear.nl