Interessant:

TomTom GO LIVE 1000 en TomTom Urban Rider

nieuws 28 april 2010 om 10:04

TomTom heeft gisteren in Amsterdam twee nieuwe navigatiesystemen onthuld: de zeer geavanceerde TomTom GO LIVE 1000 en voor motorrijders de TomTom Urban Rider.

De TomTom GO LIVE 1000 is ontworpen met een een focus op volledige connectiviteit. Met een krachtige ARM 11 500 Mhz processor als basis wordt met dit apparaat ook een nieuwe Webkit-gebaseerde gebruikersinterface ge´ntroduceerd, met de allernieuwste capacitive touchscreen technologie. Deze techniek zorgt voor een nog soepelere bediening.

Ter ondersteuning van een goede navigatie-ervaring zijn de onderliggende back end serversystemen volledig opnieuw ontworpen, zodat gedetailleerde content en downloadbare applicaties snel verstuurd kunnen worden, via de kabel of draadloos. In samenwerking met partner Vodafone heeft TomTom een innovatief nieuw business model uitgewerkt dat draait om connectiviteit. Voor het eerst worden in 33 Europese landen volledig gestroomlijnd real-time diensten geleverd. Met de GO LIVE 1000 is activeren of abonneren verleden tijd, want bij aanschaf van het apparaat kan een volledig jaar gebruik gemaakt worden van diensten zoals TomTom HD Traffic, flitslocatieservice en Local Search in 16 landen.

De TomTom GO LIVE 1000 zal deze zomer verkrijgbaar zijn; de prijs is nog onbekend.

TomTom GO LIVE 1000
TomTom GO LIVE 1000

Naast de GO LIVE 1000 werd ook de nieuwe TomTom Urban Rider aangekondigd. Dit is een navigatiesysteem voor motorrijders, net als de voorgaande Rider-modellen. De Urban Rider is handschoenvriendelijk, heeft een intu´tief scherm en een vereenvoudigde gebruikersinterface. De Urban Rider is voorzien van geavanceerde rijstrookbeleiding (met 3D-weergave), IQ Routes en TomToms MapShare (voor gratis correcties op kaarten van andere TomTom-gebruikers).

Van de TomTom Urban Rider komen twee verschillende edities op de markt: de originele Urban Rider en de TomTom Urban Rider Pro. Het Pro-model beschikt als extra over een Bluetooth-headset. Hiermee kan je onderweg luid en duidelijk gesproken instructies ontvangen en binnenkomende en uitgaande telefoongesprekken voeren.

TomTom Urban Rider
TomTom Urban Rider

De TomTom Urban Rider is verkrijgbaar vanaf eind mei vanaf € 299,95.

portablegear.nl