Interessant:

Nokia N8 officieel aangekondigd

nieuws 28 april 2010 om 09:35

Nokia heeft gisteren de Nokia N8 - die al lange tijd in het geruchtencircuit circuleerde - officieel aangekondigd; de N8 is een full-touch 12-megapixel cameratelefoon.

De Nokia N8 is uitgerust met een 3,5-inch AMOLED-touchscreen, een 12-megapixelcamera met Carl Zeiss-lens, Xenon-flits en een grote sensor die wedijvert met digitale compactcameraĺs. Tevens is het mogelijk om video in HD-kwaliteit op te nemen. De N8 is verder te koppelen aan je home theater-systeem, waardoor het mogelijk is je video's in HD-kwaliteit en met Dolby Digital Plus-surroundsound op je televisie te bekijken.

Nokia N8
Nokia N8

De Nokia N8 draait op het vernieuwde Symbian^3-besturingssysteem, waardoor (verbeterde) multitouch en multitasking wordt ondersteund. De Nokia N8 biedt daarnaast verschillende, op maat te maken startschermen voor applicaties en widgets. Uiteraard is ook de ondersteuning van sociale netwerken belangrijk voor Nokia: op het startscherm van de smartphone zijn Facebook- en Twitterfeeds live te zien. Nokia's nieuwe smartphone is daarnaast voorzien van gratis Ovi-kaarten met wandel- en wegenroutes.

De Nokia N8 is vanaf het derde kwartaal van 2010 in Nederland verkrijgbaar en zal ongeveer rond de 440 euro kosten.

portablegear.nl