Interessant:

Mio introduceert Spirit 470, 475 en 575

nieuws 22 april 2010 om 15:01

Mio heeft drie nieuwe Spirit-modellen geintoduceerd; de Spirit 470, 475 en 575; bijzonder is dat deze Mio navigatiesystemen TomTom IQ Routes ondersteunen.

Eerder deze week zagen de nieuwe modellen in Engeland al het levenslicht, maar nu zijn ze dus ook officieel voor Nederland aangekondigd. Meest opmerkelijke aan de nieuwe Spirit-modellen is dat TomTom Mio een licentie heeft gegeven voor het gebruik van IQ Routes, dat tot nu toe alleen ondersteund werd door navigatiekastjes van TomTom zelf.

TomTom IQ Routes is een intelligente toepassing die rekening houdt met filevorming op drukke momenten zodat deze vooraf al vermeden kunnen worden. Er wordt gebruik gemaakt van actuele informatie, verzameld door miljoenen bestuurders, om de berekende route te optimaliseren en je te voorzien van een snellere en efficiŰntere route naar zijn bestemming.

De Mio Spirit 470 en Mio Spirit 475 zijn uitgevoerd met een 4,3" beeldscherm en de Mio Spirit 575 met een 4,7" breedbeeld. De Spirit 470, 475 en de 575 bieden een zeer degelijke navigatie door bijvoorbeeld 3D-weergave bij knooppunten en kruispunten, rijbaanbegeleiding, waarschuwingen voor snelheidcamera's en tekst naar spraak met gesproken straatnamen. Daarnaast is het nieuwe QuickSpell toetsenbord een handige aanwinst. Het navigatiesysteem geeft op intu´tieve wijze suggesties terwijl je typt. De kans op fouten wordt hierdoor een stuk kleiner en het ingeven kan dus ook sneller.

Mio Spirit 575
Mio Spirit 575

De Spirit 475 en 575 zijn voorzien van actuele verkeersinformatie zodat je altijd ge´nformeerd bent en files kan omzeilen. De Spirit 475 en de Spirit 575 zijn ook verkrijgbaar in een variant die uitgerust is met LIVE TMC; de gratis service van Mio, waarbij de je zonder abonnementskosten LIVE verkeersinformatie ontvangt op het toestel, evenals snellere updates, een hogere dekking dan standaard TMC en als groot bijkomend voordeel ook de locaties van mobiele flitspalen gratis op het toestel.

De Mio Spirit 470, 475 en 575 zijn vanaf half mei dit jaar verkrijgbaar. Prijzen zijn nog onbekend.

portablegear.nl