Interessant:

Soap 'verloren iPhone HD' duurt voort

nieuws 22 april 2010 om 10:18

De soap rond de 'verloren iPhone HD', die in de handen kwam van website Gizmodo duurt voort; Apple heeft het model officieel van de site terug gevraagd.

De nieuwe iPhone, volgens geruchten iPhone 4G of iPhone HD genaamd, zou door een Apple-medewerker in een café verloren zijn. Gizmodo zou het toestel vervolgens van de gelukkige vinder voor een slordige 5000 dollar hebben overgenomen. Zij hebben het apparaat (dat nog wel een prototype is) uitgebreid gefotografeerd en getest.

Prototype iPhone 4G/iPhone HD (via Gizmodo)
Prototype iPhone 4G/iPhone HD (via Gizmodo)

Ten opzichte van de iPhone 3GS zou de nieuwe iPhone zijn voorzien van een camera aan de voorzijde om mee te videochatten en van een verbeterde camera (met flits) aan de achterzijde. Tevens is het display verbeterd, zijn er aparte volumeknoppen en heeft apparaat een micro-SIM-slot in plaats van een standaard-SIM-slot (net als de iPad).

Veelal moeten geruchten over een nieuwe iPhone met een korreltje zout worden genomen en Apple negeert of ontkent de berichten meestal. Dat Gizmodo echter wel eens de daadwerkelijke nieuwe iPhone in handen zou kunnen hebben, blijkt uit de reactie van Apple. Het bedrijf heeft Gizmodo namelijk een brief gestuurd waarin zij schrijven dat "Gizmodo in het bezit is van een telefoon die toebehoort aan Apple" en dat zij het toestel gaarne terug willen. Gizmodo komt waarschijnlijk aan de wensen van Apple tegemoet.

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe iPhone daadwerkelijk op de markt komt.

>>> Naschrift: in juni 2010 is dit toestel uiteindelijk officieel verschenen als de iPhone 4.

Gizmodo