Interessant:

Dell Lightning, Thunder, Smoke en Flash uitgelekt

nieuws 22 april 2010 om 09:45

Elektronicablog Engadget heeft informatie weten te bemachtingen over vier nieuwe stijlvolle Dell smartphones: de Lightning, de Thunder, de Flash en de Smoke.

Het is nog niet zeker of dit de definitieve namen zijn of dat we hier te maken hebben met voorlopige codenamen. De Dell Lightning is een Windows Phone 7-smartphone met een 4,1-inch OLED-touchscreen, een 1Ghz Snapdragon-processor, een 5 megapixel camera, GPS en Flash-ondersteuning. De Lightning is een slider; onder het display bevindt zich een uifschuifbaar qwerty-toetsenbord.

Dell Lightning (via Engadget)
Dell Lightning (via Engadget)

De Dell Thunder is een Android (2.1)-smartphone die te bedienen is middels het 4,1-inch OLED-touchscreen en Dells "Stage User Interface", bekend van de Dell Aero. Verder kan je rekenen op een Snapdragon-processor, een 8 megapixel camera en 3G/HSDPA-ondersteuning voor snel mobiel internet.

Dell Thunder (via Engadget)
Dell Thunder (via Engadget)

De Dell Smoke draait net als de Thunder op Android. De Smoke is een rechthoekige smartphone met een fysiek qwerty-toetsenbord aan de voorzijde. Het toestel beschikt over een 800Mhz Qualcomm-processor, een 5 megapixel camera, HSDPA, WiFi en Bluetooth.

Dell Smoke (via Engadget)
Dell Smoke (via Engadget)

Het laatste uitgelekte model is de Dell Flash. Dit toestel draait eveneens op Android en beschikt over een 3,5-inch touchscreen. Verder heeft Dell deze smartphone onder meer voorzien van WiFi, TV-out, Bluetooth 3.0 en een 800Mhz Qualcomm-processor.

Dell Flash (via Engadget)
Dell Flash (via Engadget)

Volgens Engadget komen de vier nieuwe Dell smartphones eind 2010 (Lightning en Thunder) en begin 2011 (Smoke en Flash) bij AT&T in de Verenigde Staten op de markt. Het is nog niet bekend of Dell ook plannen heeft om de smartphones naar Europa te brengen.

Naschrift: de Dell Lightning verscheen in oktober 2010 onder de naam Dell Venue Pro met als besturingssysteem Windows Phone 7.

Engadget