Interessant:

Mio mag TomTom IQ Routes gebruiken

nieuws 20 april 2010 om 12:02

Mio heeft in Groot-BrittanniŽ een nieuwe Spirit-serie geintroduceerd; bijzonder is dat TomTom voor deze navigatiemodellen een licentie voor het gebruik van IQ Routes heeft verleend.

Met de TomTom IQ Routes-technologie worden rijervaringen van miljoenen TomTom-gebruikers aan je kaarten toegevoegd. Je route wordt berekend op basis van een vergelijking tussen de snelheden die daadwerkelijk zijn gereden en de geldende maximumsnelheden. Dankzij deze technologie kan je navigatieapparaat daardoor altijd de snelste en efficiŽntste route berekenen.

Mio introduceert in Groot-BrittanniŽ nu de Spirt 470/475 en de Spirit 575, de eerste navigatiesystemen die niet van TomTom zijn die ook de IQ Routes-technologie ondersteunen. Het is opmerkelijk dat TomTom aan Mio een licentie verleent voor het gebruik van de technologie. De Mio-modellen zijn namelijk instapmodellen die direct concurreren met TomToms eigen goedkopere en onlangs geintroduceerde gps-kastjes, de TomTom Start2 en de TomTom XL IQ Routes2 (die beide uiteraard ook over IQ Routes beschikken).

Het op dit moment nog niet bekend of Mio de nieuwe Spirit-modellen op Nederlandse markt uit gaat brengen.

>>> Update: Mio heeft de Spirit 470, Spirit 475 en Spirit 575 (allen met de IQ Routes-technologie) kort na dit bericht officieel in Nederland geintroduceerd.

TrustedReviews