Interessant:

Microsoft Kin One en Kin Two getoond

nieuws 13 april 2010 om 09:38

Na jarenlange geruchten en stelselmatige ontkenningen heeft Microsoft eindelijk toch twee eigen mobieltjes onthuld: de Microsoft Kin One en Microsoft Kin Two.

De toestellen, die eerder uitlekten als "Project Pink" en onder de codenamen "Turtle" (Kin One) en "Pure" (Kine Two), werden gisteravond in San Francisco aangekondigd. De toestellen heeft Microsoft samen ontwikkeld met de partners Sharp, Verizon Wireless en Vodafone.

Zowel de Microsoft Kin One als de Microsoft Kin Two is een slider-telefoon met een volledig qwerty-toetsenbordje en een touchscreen. Beide telefoons draaien op een aangepaste versie van het Windows Phone 7-interface en zijn vooral bedoeld voor veelvuldig gebruik van sociale netwerken.

Microsoft Kine One
Microsoft Kine One

Microsoft Kin Two
Microsoft Kin Two

De Kin One is voorzien van 4GB geheugen, 3G/HSDPA, WiFi, push e-mail en een 5 megapixel camera. De Kin Two beschikt eveneens over WiFi en 3G/HSDPA en heeft 8GB geheugen en een 8 megapixel camera (met HD-videorecording). De Kin-toestellen hebben geen geheugenkaartslot. In plaats daarvan moet je gebruik maken van "Kin Studio", een online synchronisatieservice, om je foto's en gegevens te back-uppen en te delen.

Microsoft Kin Series (Two & One)
Microsoft Kin Series (Two & One)

De Microsoft Kin One en Kin Two zijn vanaf mei exclusief verkrijgbaar bij Verizon Wireless in de Verenigde Staten. Vodafone gaat Microsofts telefoons later dit jaar exclusief verkopen in Duitsland, ItaliŽ, Spanje en Groot-BrittanniŽ. Er zijn vooralsnog geen plannen voor een Nederlandse release.

portablegear.nl