Interessant:

Telecombedrijf klaagt dorp aan om GSM-mast

nieuws 12 april 2010 om 10:56

Het Amerikaanse telecombedrijf Colorado Cellular heeft het stadje Doniphan aangeklaagd omdat de bewoners niet willen dat het bedrijf vlakbij een 25 meter hoge GSM-mast plaatst.

Colorado Cellular zegt dat het de service in het zuidoosten van Nebraska wil verbeteren en dat dat niet kan zonder de nieuwe 25 meter hoge GSM-mast. De raad van Doniphan heeft na raadpleging van de bewoners van het stadje de plannen echter afgekeurd. De bewoners zouden vooral tegen de komst van de GSM-mast zijn wegens esthetische redenen.

Colorado Cellular klaagt het stadje nu aan. Met computermodellen wil het bedrijf aantonen dat de GSM-mast wel op de aangewezen positie moet staan, omdat anders de service nog niet verbetert. Tevens beweert Colorado Cellular dat het stadje de federale telecommunicatiewet overtreedt, omdat zij het het bedrijf onmogelijk maakt om een goede mobiele service te verlenen. Daarnaast zou de weigering formeel gezien niet in orde zijn.

Het kwam nog niet vaak voor dat een telecombedrijf een stad aanklaagde om een geweigerde GSM-mast. Wel spanden al vaak steden en gemeentes, zoals het het Spaanse Los Villares en het Nederlandse Barendrecht, rechtszaken aan tegen de komst van een GSM-mast.

Cellular-news