Interessant:

HTC Desire lyrisch ontvangen

nieuws 2 april 2010 om 10:16

Na de HTC Legend wordt ook HTC's tweede Android-smartphone, de HTC Desire, juichend onthaald door de recensenten; ieder is vol lof over dit Android 2.1-toestel.

De onlangs op de markt gekomen HTC Legend kreeg al uitstekende kritieken en nu wordt ook de HTC Desire unaniem positief ontvangen. Alle recensenten prijzen de snelle webbrowser met Flash-ondersteuning, hoewel bij de recensent van Pocket-lint.com de "browser nog wel af toe vastliep, waarschijnlijk door een softwareprobleem". De site is, net als Cnet, T3.com en TechRadar eveneens bijzonder te spreken over het zeer heldere en grote AMOLED-display. Cnet beweert echter dat het scherm in zonlicht niet goed afleesbaar is. Net als bij de Legend prijzen alle recensenten het heldere en intuitieve HTC Sense-interface.

Toch zijn er ook enkele kritiekpunten op de Desire. Vrijwel iedereen klaagt, net als bij de Legend en de meeste andere recente high-end smartphones, over de te korte accuduur. Daarnaast ondervonden T3.com en TechRadar dat de audioprestaties van de Desire haperden bij het gebruik van Bluetooth. Ondanks deze minpunten geven alle recensenten de Desire een cijfer tussen de 9 en 10, bijna perfect dus. T3.com meldt zelfs dat "HTC met de Desire eindelijk de Apple iPhone is voorbijgestreefd".

HTC Desire
HTC Desire

De HTC Desire is een geavanceerde smartphone met een 3,7-inch AMOLED-display, Android 2.1, WiFi, 3G/HSDPA, aGPS, een 5 megapixel camera, de HTC Sense-interface en een snelle 1Ghz Snapdragon-processor. De HTC Desire heeft een adviesprijs van rond de € 450 en komt later dit jaar ook in Nederland verkrijgbaar.

portablegear.nl