Interessant:

Eerste iPad-games bekend

nieuws 1 april 2010 om 09:59

De eerste games voor de Apple iPad, die dit weekeinde in de Verenigde Staten beschikbaar komt, zijn bekend; sommige spellen zijn "HD"-versies van reeds bestaande iPhone-games.

Het is al mogelijk iPhone-games op de iPad af te spelen. De spellen worden op het grotere scherm simpelweg in een lagere resolutie weergegeven. Een andere mogelijkheid is om de games in een twee zo grote, opgeblazen, resolutie te spelen, waardoor ze gepixeld kunnen lijken.

Sommige developers brengen daarom speciale "HD"- of "XL"-edities van bekende iPhone-games voor de iPad uit. Zo zullen waarschijnlijk Asphalt HD, Worms HD, Flight Control HD, Modern Combat: Sandstorm HD, Call of Duty: World at War: Zombies HD en Plants vs. Zombie HD zeer binnenkort in de iTunes Store te koop zijn.

Andere games waarvan speciale iPad-edities uitkomen zijn Civilization Revolution en Command & Conquer: Red Alert. Het laatste spel is nog steeds niet op de iPhone verschenen wegens problemen met de besturing, maar deze zijn op de iPad waarschijnlijk eenvoudig op te lossen dankzij het grotere display. Het grote scherm maakt de iPad sowieso een stuk geschikter voor strategiegames dan de iPhone.

Amerikanen kunnen de (ver)nieuwde iPad-games vanaf 3 april, de dag dat de iPad in de Amerikaanse winkels ligt, downloaden in de App Store. Het is nog niet bekend wanneer de iPad in Nederland in de winkels ligt. Verschillende Amerikaanse gamessites testten overigens al iPhone-games op de iPad en waren daar redelijk goed over te spreken.

PC World