Interessant:

Android nadert populariteit iPhone

nieuws 5 april 2010 om 10:00

Aan de hand van de cijfers van AdMob, een verkoopdienst van mobiele advertenties, is te zien dat het Android-besturingssysteem de populariteit van de iPhone nadert.

AdMob verkoopt zo'n 10 miljard advertenties per maand aan meer dan 15.000 mobiele websites. Aan de hand van de data die het bedrijf bijhoudt kunnen ook trends op het gebied van mobiel internet geanalyseerd worden.

Uit de gegevens van AdMob blijkt dat de populariteit van Android enorme sprongen maakt; Google's mobiele besturingssysteem evenaart zelfs bijna de populariteit van de iPhone. Windows Mobile en de besturingssystemen van BlackBerry en Palm (WebOS) blijven hier ver bij achter. Android is met 24 procent marktaandeel inmiddels zelfs populairder dan Symbian met een marktdeel van 18 procent. Toch zijn Symbian en het BlackBerry OS wel overheersend in het smartphonesegment, maar over de hele markt bezien is Android populairder.

Het is de vraag of AdMob met het naar buiten brengen van deze cijfers ook niet zijn eigenbelang dient; Google kocht het bedrijf eind vorig jaar over voor een enorm bedrag van rond de 555 miljoen euro. Uiteraard hoort Google graag dat Android het goed doet en vinden ze het erg prettig dergelijke cijfers naar buiten te brengen. De verkoop van Google's eigen Android-smarpthone, de Google Nexus One, verloopt tot nu toe overigens teleurstellend.

Engadget