Interessant:

NS neemt eerste WiFi-trein in gebruik

nieuws 30 maart 2010 om 09:39

De NS heeft deze week de eerste trein met actuele reisinformatie en gratis draadloos internet officieel in gebruik genomen; minister Eurlings van Verkeer was erbij.

Camiel Eurlings, demssionair Minister van Verkeer en Waterstaat, en Bert Meerstadt, President Directeur van NS reden de trein naar station Bijlmer Arena. Daar nodigden zij reizigers uit tijdens de eerste rit zelf gebruik te maken van de nieuwe faciliteiten. De gratis internetdienst en actuele reisinformatie worden mede mogelijk gemaakt door T-Mobile.

Demssionair Minister Camiel Eurlings reist met de eerste WiFi-trein
Demssionair Minister Camiel Eurlings reist met de eerste WiFi-trein

Bart Weijermars, Algemeen Directeur bij T-Mobile in Nederland: "De ingebruikname van de eerste trein met draadloos internet markeert voor T-Mobile een belangrijk moment en past bij ons streven om mobiel internet laagdrempelig en zorgeloos voor iedereen beschikbaar te maken. Wij zijn blij dat wij dit prestigieuze internetproject samen met NS en Nomad Digital hebben gerealiseerd. Het aanbieden van mobiel internet in een bewegend voertuig vereist een zeer modern en geavanceerd mobiel netwerk. T-Mobile heeft daar al veel in ge´nvesteerd en zal in de toekomst ook blijven investeren in de verdere ontwikkeling van snel mobiel internet."

Eind 2009 sloten de Nederlandse Spoorwegen en T-Mobile een driejarige overeenkomst om samen internet in de trein te verzorgen. Het inbouwen van draadloos internet in de intercitytreinen is naar verwachting begin 2013 gereed.

portablegear.nl