Interessant:

HTC EVO 4G: eerste 4G-smartphone in het Westen

nieuws 25 maart 2010 om 09:47

HTC heeft in samenwerking met de Amerikaanse operator Sprint de eerste 4G-smartphone in het Westen geintroduceerd: de HTC EVO 4G.

De HTC EVO 4G is de tweede 4G-smartphone van HTC, na de HTC MAX 4G uit 2008. Dit model is echter alleen in Rusland uitgebracht; de HTC EVO 4G is de eerste 4G-smarpthone op het westelijk halfrond. De EVO lekte al eerder onder de naam HTC Supersonic uit in een filmpje op YouTube.

De 4G-ondersteuning van de EVO betreft de ondersteuning van WiMAX. Dit is een een technologie waarmee draadloos internet op grote afstanden mogelijk is. Deze technologie is Nederland nog niet erg in opkomst; in ons land wordt veelal voor de concurrerende LTE (Long Term Evolution)-techniek gekozen. Het is daarom niet waarschijnlijk dat de HTC EVO 4G op de Nederlandse markt uitkomt.

HTC EVO 4G
HTC EVO 4G

De HTC EVO 4G, die qua design erg lijkt op de HTC HD2, draait op Android 2.1 en heeft een groot 4,3-inch touchscreen. Het toestel beschikt verder over een snelle 1Ghz Snapdragon-processor, een 8 megapixel camera met flitser en de mogelijkheid om video in HD op te nemen, HDMI en WiFi.

De HTC EVO 4G is alleen exclusief verkrijgbaar bij Sprint in de Verenigde Staten. Sprint laat deze week sowieso veel van zich horen, want eerder deze week introduceerde het ook al de Motorola i1 op de Amerikaanse markt.

Engadget