Interessant:

In de cel om sensuele sms'jes

nieuws 22 maart 2010 om 09:35

In Dubai is een stelletje uit India in de gevangenis beland omdat zij sensuele sms'jes hadden uitgewisseld waarin werd gesproken over "het plegen van zondige daden".

In het Arabische land wordt het plegen van "zondige daden" standaard opgevat als het hebben van een buitenechtelijke affaire. En dat is nu net strafbaar in de Verenigde Arabische Emiraten, waarvan Dubai de hoofdstad is. Het stel, 42 en 47 jaar oud, werd daarom opgepakt en veroordeeld tot drie maanden celstraf. De sms-berichten waren aan het licht gekomen bij een rechtszaak van de vrouw tegen haar ex-man.

Ook in verschillende andere landen moet je oppassen bij het versturen van erotische getinte sms'jes. In Maleisie is sinds 2007 een wet van kracht waarmee je maximaal een jaar celstraf kan krijgen voor een erotisch sms'je. In India kreeg in 2008 ook een man 1 jaar celstraf voor een obsceen sms'je. In China ging in 2009 een wet van kracht waarmee iedereen die ongevraagd een erotisch of beledigend sms'je verstuurt 5 dagen in de cel kan belanden.

Cellular-news