Interessant:

Verkoop Google Nexus One teleurstellend

nieuws 22 maart 2010 om 08:29

Flurry, een Amerikaans bedrijf dat mobiele applicaties analyseert, zegt dat de Google Nexus commercieel teleurstellend presteert in vergelijking met de iPhone.

Flurry bekeek de eerste 74 verkoopdagen van de allereerste iPhone, van de Motorola Droid en van de Google Nexus One. Van de originele iPhone gingen in 2007 in de eerste 74 dagen al een miljoen exemplaren over de toonbank. Het eerste Android-toestel van Motorola, de Motorola Droid (bij ons bekend als de Motorola Milestone), werd in de eerste 74 dagen maar liefst 1,05 miljoen keer verkocht.

Volgens schattingen van Flurry blijft de Nexus flink bij deze aantallen achter: van Google's smartphone zouden in de eerste 74 dagen slechts 135.000 exemplaren zijn verkocht. Mogelijk is het tegenvallende commerciele succes van de Nexus One te wijten aan het ongelukkige moment van de lancering; de Droid kwam bijvoorbeeld precies voor de kerstdagen uit, wat de verkoop extra stimuleerde. Overigens zijn de meeste telecomrecensenten wel zeer lovend over de technische kwaliteiten van de Google Nexus One.

Z24