Interessant:

HTC Hero beste mobieltje van 2010

nieuws 19 maart 2010 om 10:09

Op het door telecomvakblad Connexie georganiseerde TelecomGala 2010 heeft de HTC Hero gisteravond de prijs in de wacht gesleept voor de "Best Phone Over All 2010".

T-Mobile ontving voor het tweede jaar op rij de Graham Telecom Award voor "Best Telecom Retailer Over All". Phonehouse.nl werd uitgeroepen als "Best E-tailer" en Nemesys won een gouden beeld als "Best Business Dealer 2010".

In een stampvol theater Spant! in Bussum werden donderdagavond op het door Nicolette van Dam gepresenteerde TelecomGala 2010 de Graham Telecom Awards uitgereikt. De awards, vernoemd naar de uitvinder van de telefoon Alexander Graham Bell, worden elk jaar door telecomvakblad Connexie uitgereikt. Lezers van Connexie en de landelijke dagbladen De Telegraaf en Spits konden niet alleen via internet hun stem uitbrengen op telefoons in diverse categorieŽn, ook gaven zij hun oordeel over diverse retailketens en e-tailers. Goos Marketing Research verzorgde deze internetstemming. Daarnaast hebben zeven vakjournalisten hun oordeel over de toestellen gegeven terwijl medewerkers van Retail Reality als mystery shoppers hun ervaringen in diverse winkels gebruikten voor hun beoordeling. Uiteindelijk zijn door die gegevens te combineren de winnaars bepaald.

De "Best Phone Over All" werd dus de HTC Hero, die ook de award voor "Best Design Phone" won. De "Beste Basic Phone" werd de Samsung Star. De Nokia N97 mini werd verkozen tot "Best Multimedia Phone". "Best Camera Phone" werd de Sony Ericsson Satio en "Best Music Phone" werd de Nokia X6. De award voor "Best Smart Phone" ging naar de Apple iPhone 3GS en voor "Best Eco Phone" naar de Samsung Blue Earth.

Hans Peter van Tilburg, hoofdredacteur van Connexie, kijkt terug op een geslaagde avond. "Het TelecomGala is elk jaar opnieuw een geweldige happening en een leuk feest. Bij de uitreiking van de Graham Telecom Awards zijn er natuurlijk winnaars maar ook verliezers. Zowel bij de toestellen als in de categorie retail waren de verschillen soms minimaal terwijl er ook winnaars bij zitten die met kop en schouders boven de rest uitsteken."

Connexie