Interessant:

Garmin onthult nuvi 1490TV

nieuws 19 maart 2010 om 09:51

Garmin heeft een nieuwe editie van de nuvi 1490T getoond; op de Garmin nuvi 1490TV kan je nu niet alleen meer navigeren, maar ook televisie kijken.

De Garmin nuvi 1490TV maakt gebruik van een ingebouwde DVB-T ontvanger om gratis digitale TV en radiozenders te ontvangen in meer dan 14 Europese landen. In Nederland kan je met dit toestel uitzendingen van de publieke en regionale omroepen bekijken. Het toestel is voorzien van ingebouwde stereo speakers en een 3,5 mm aansluiting voor een hoofdtelefoon. Voor de rest zijn de functies vrijwel hetzelfde als die van de originele Garmin nuvi 1490T.

Garmin nuvi 1490T
Garmin nuvi 1490T

Voor een veilig gebruik van de nuvi 1490TV is tegelijk rijden en TV kijken niet mogelijk. Een speciale ingebouwde beveiliging zorgt ervoor dat de TV-modus van het toestel wordt uitgeschakeld, zodra de auto gaat rijden. Je kan dan alleen gebruik maken van de navigatie en van het handsfree bellen via Bluetooth.

"De nüvi 1490TV is ideaal voor iedereen die overal op de hoogte wil blijven van het laatste wereldnieuws," aldus Remco Flikweert, commercieel manager van Garmin (Nederland), "Het toestel is voorzien van een helder kleurenscherm met een diagonaal van 5 inch en kan daardoor overal neergezet worden: in de keuken, in de caravan of in de auto. Zo hoeft u deze zomer geen seconde te missen van de wedstrijden van het Nederlands Elftal."

De Garmin nuvi 1490TV wordt in april 2010 op de markt verwacht. Prijzen worden later bekend gemaakt. Garmins concurrent Mio bracht al eerder navigatiesystemen met TV-functionaliteit op de markt: de Mio Moov Spirit V505 TV en de Mio Moov Spirit V735 TV.

Garmin