Interessant:

Samsung toont line-up 2010

nieuws 18 maart 2010 om 15:44

Samsung heeft op een Dealer Event in Breukelen de line-up voor 2010 getoond; er waren onder meer laptops, digitale camera's, e-readers en mobieltjes te bewonderen.

Onder het motto "Turn on Tomorrow" toonde Samsung de belangrijkste producten voor 2010. Er waren niet heel veel verrassingen bij, maar toch nog wel enkele producten die we niet eerder hadden gezien.

Impressie Samsung Dealer Event 2010 in Breukelen
Impressie Samsung Dealer Event 2010 in Breukelen

De belangrijkste nieuwe aankondiging betrof de Samsung P580, een 15,6-inch business-laptop met een Intel Core i3- of i5-processor en Windows 7 Professional. Dit model komt beschikbaar met een handig dockstation, waarin je gewoon al je randapparatuur kan aangesloten laten zitten als je de laptop meeneemt. Waarschijnlijk komt dit model ook in een kleiner formaat beschikbaar als de Samsung P480. In elk geval komt er ook een goedkopere consumenten-editie van de P580 zonder docking-station: de Samsung P530. De modellen komen vanaf april beschikbaar; prijzen zijn nog onbekend.

Samsung P580 met docking station
Samsung P580 met docking station

Op de camerastand was, naast reeds bekende topmodellen als de Samsung NX10 en de eerder aangekondigde waterproof Samsung WP10, de Samsung ES73 te bewonderen. Deze budgetvriendelijke 12-megapixel camera werd nog niet eerder voor Nederland aangekondigd.

Samsung ES73
Samsung ES73

Natuurlijk waren ook de eerste e-readers van Samsung te bewonderen. Deze modellen krijgen waarschijnlijk nog een publieksvriendelijke naam. Ook is Samsung in onderhandeling met een uitgeverij voor de levering van e-books, net zoals Sony een deal heeft met bol.com voor e-books voor de Sony Reader. Op de stand werd een Samsung e-reader getoond met e-books van Bruna, wat de suggestie wekt dat Samsung met Bruna in overleg zou zijn over samenwerking op het gebied van e-books voor de Samsung e-reader. Dit kon men echter vooralsnog niet bevestigen; wel is het zeker dat Samsung gaat samenwerken met een uitgeverij voor het aanbod van e-books.

Samsung e-reader (SNE-60K)
Samsung e-reader (SNE-60K)

Een andere aardigheid op het Event waren de modieuze lappiebags van ontwerper Omar Munie voor de Samsung N150 / N210 / N220 netbooks. Het glimmende tasje heeft een voering met bloemetjesmotief en is speciaal bedoeld voor vrouwen. De bruin-zwarte lappiebag is ontworpen voor mannelijke gebruikers.

Samsung netbook Omar Munie Lappiebags
Samsung netbook Omar Munie Lappiebags

portablegear.nl