Interessant:

Windows Marketplace voor Windows Phone 7 officieel

nieuws 16 maart 2010 om 09:54

Microsoft heeft in Las Vegas officieel de (ver)nieuwde Windows Phone Marketplace getoond; tevens werden developertools voor Windows Phone 7 aangekondigd.

Een beta-versie van de Windows Phone 7 Series werd reeds gepresenteerd op het Mobile World Congress 2010 in februari. Toen werden er echter nog niet veel verdere details bekend. Tijdens de zogenaamde MIX10-conferentie in Las Vegas heeft Microsoft dan eindelijk meer uit de doeken gedaan over Windows Phone 7.

De Windows Phone 7 Marketplace beschikt over een "panoramisch design" en het is mogelijk om applicaties te proberen voordat je ze koopt. Tevens is het mogelijk via Xbox Live 3D-games te spelen op de telefoon. Voor developers ondersteunt Windows Phone 7 onder meer multitouch, een bewegingssensor en Microsoft Silverlight. Dit laatste is een browserplugin van Microsoft die het mogelijk maakt animaties, audio en video weer te geven in een webbrowser.

Helaas zal het niet mogelijk zijn om Windows Mobile 6.5-applicaties via Windows Phone 7 te draaien. De eerste fabrikanten die met een Windows Phone 7-toestel komen zijn LG, Samsung en Asus.

Microsoft