Interessant:

Eerste blik op HTC Legend

nieuws 12 maart 2010 om 10:43

De HTC Legend, de nieuwste Android-smartphone van HTC en de opvolger van de HTC Hero, is vanaf deze week in Nederland verkrijgbaar; hierbij een eerste blik op het toestel.

De HTC Legend heeft een naadloos frame dat is gemaakt vanuit één stuk aluminium. Hierdoor heeft het toestel een exclusieve uitstraling. Om het strakke ontwerp af te maken is de traditionele trackball vervangen door een optische trackpad, omgeven door een kleine knop zodat er niet wordt ingeleverd op de gebruiksvriendelijkheid. Ook heeft HTC de Legend uitgerust met de nieuwste versie van zijn eigen interface HTC Sense-interface. Nieuw hierin de de HTC Friend Stream-applicatie en -widget. Hiermee worden alle updates en nieuwsfeeds via sociale netwerken als Facebook, Twitter en Flickr in één 'stream' verzameld. Standaard is verder de Android 2.1-software, WiFi, 3G/HSDPA, een 3,2-inch AMOLED-touchscreen en een 5 megapixel autofocus camera met LED-flitser.

De eerste recensies op internet over de HTC Legend zijn zeer positief. Pocket-lint.com vindt dat de Legend een "plezierige gebruikservaring heeft en intuitief en leuk in gebruik is". Wel vinden ze het toestel een enigszins scherpe rand hebben waardoor bellen oncomfortabel kan zijn. TrustedReviews roemt het toestel om de fraaie behuizing en de vele functionaliteiten. Kleine minpuntjes vinden ze wel het scherpe onderstuk en het kleine scherm. Ook Cnet vindt dat de Legend zijn naam eer aan doet. Ze vinden dat het toestel een zeer aantrekkelijke prijs heeft gezien de vele mogelijkheden. T3.com gaat zelfs "kwijlen van enthousiasme" van de Legend. Zij vonden "de Hero al uitstekend, de Legend is fantastisch". Grootste minpunt vinden zij het beperkte interne geheugen, waardoor een geheugenkaart onmisbaar is. Verder zijn alle recensenten zeer lovend over de HTC Sense-interface. Iedereen klaagt wel, zoals tegenwoordig bijna gebruikelijk bij high-end mobieltjes, over de korte accuduur.

HTC Legend
HTC Legend

De HTC Legend is per direct verkrijgbaar en de adviesprijs is € 449. Het toestel wordt wel gezien als de opvolger van de HTC Hero. Tegelijkertijd met de Legend werd overigens de HTC Desire, een nog krachtigere en iets grotere Android-smartphone, aangekondigd. Deze komt over enige tijd naar Nederland.

portablegear.nl