Interessant:

Dell Streak: 5-inch Android-tablet

nieuws 11 maart 2010 om 11:44

De Dell Streak (voorheen Mini 5i) bestaat al enige tijd als prototype, maar nu is dan eindelijk de eerste officiele informatie over het toestel verschenen in een uitgelekte productfolder.

Informatie over de Dell Tablet verschijnt al sinds januari her en der op internet. Elektronicablog Engadget heeft nu echter de handen weten te leggen op enige officiele documentatie/reclame voor het product.

De Dell Streak beschikt over een 5-inch touchscreen en ondersteunt WiFi en 3G/HSDPA voor snel mobiel internet. Aan de achterzijde bevindt zich een 5 megapixel camera met flitser en autofocus. Aan de voorzijde is een VGA-camera opgenomen waarmee videochatten mogelijk is. Het toestel draait op Android 2.1 en komt beschikbaar in veel vrolijke kleuren.

Dell Streak productfolder
Dell Streak productfolder

Met 5-inch is de Dell Streak een stuk kleiner dan de internet tablet van Apple, de 9,7-inch Apple iPad. Apple's toestel beschikt echter niet over een camera en alleen over optionele 3G-ondersteuning. In de Dell Mini-serie is in de Verenigde Staten naast de Mini 5i/Streak ook de Dell Mini 3i, een 3-inch smartphone, verkrijgbaar. In de toekomst gaan we waarschijnlijk ook een Samsung Internet Tablet, de HP Slate tablet en de Sony Dash tablet tegemoet zien.

Naschrift: de Dell Streak Tablet werd in mei 2010 officieel gepresenteerd.

Engadget