Interessant:

Nokia C5 officieel aangekondigd

nieuws 2 maart 2010 om 09:49

Zoals verwacht heeft Nokia vandaag het eerste model in de nieuwe C-serie officieel aangekondigd; de Nokia C5 is een mid-range candybar voor een prijs van 175 euro.

De Nokia C5 wordt door Nokia zelf bestempeld als een 'smartphone', maar de C5 is absoluut geen echte smartphone. Wel is het een prettig mid-range model dat prima geschikt is voor 'social networking en sharing'. Met de C5 is het mogelijk om je favoriete contactpersonen direct te bellen, te mailen of te sms'en via een snelkoppeling op het startscherm. Ook kan je in één oogopslag de Facebook-status van je vrienden zien. E-mailaccounts van Ovi Mail en van andere e-maildiensten openen is eveneens mogelijk; de C5 is uitgerust met Nokia Messaging, een service die berichten van verschillende e-maildiensten automatisch doorstuurt naar de mobiele telefoon.

Nokia C5
Nokia C5

De Nokia C5 is verder voorzien van een 3,2 megapixel camera, HSDPA en GPS met Ovi Maps. Het toestel draait op Symbian S60 3.0 en wordt geleverd met een 2GB geheugenkaart.

De adviesprijs van de Nokia C5 bedraagt 175 euro. Het toestel wordt vóór de zomer van 2010 verwacht. Nokia maakte tevens bekend dat de "nieuwe C-serie de kern van het nieuwe Nokia-portfolio vertegenwoordigt". In de toekomst kunnen we dus meer C-modellen tegemoet zien. Volgens de geruchten zijn de volgende modellen in deze serie de Nokia C3 en de Nokia C6.

portablegear.nl


Gerelateerde producten