Interessant:

Haleron HAL tablet is niet kwaadaardig

nieuws 1 maart 2010 om 08:28

Opvallen met een internet tablet valt niet echt meer mee; Haleron probeert het door zijn tablet te vernoemen naar de beroemde kwaadaardige HAL 9000 computer. [update]

HAL 9000 is een kwaardaardige computer uit de baanbrekende science-fiction film 2001: A Space Odyssey uit 1968 van regisseur Stanley Kubrick. Haleron brengt nu de iLet Mini HAL tablet op de markt; deze naam verwijst uiteraard naar de naam van de fabrikant, maar is voor filmliefhebbers ook een verwijzing naar de film.

De iLet Mini HAL beschikt over een 7-inch touchscreen, een 600Mhz processor en draait op Android. Deze tablet beschikt ook over een clickwheel, waarmee het apparaat meer lijkt op een grote iPod dan op de iPad, Apple's onlangs aangekondigde internet tablet.

iLet Mini HAL tablet
iLet Mini HAL tablet

De iLet Mini HAL tablet is verkrijgbaar in de Verenigde Staten in een witte of een zwarte uitvoering en kost 199 dollar (ongeveer 150 euro). Het ziet er niet naar uit dat de goedaardige HAL tablet in Nederland beschikbaar komt. LG verwees in een reclame voor de LG Chocolate BL40 ook al eens naar Kubricks beroemde science fiction-film.

Update: volgens een lezer van elektronica-nieuwssite Gizmodo is het bestaan van het bedrijf Haleron twijfelachtig en is het dus ook maar de vraag of bovenstaande tablet daadwerkelijk bestaat.

Eeepc.net