Interessant:

Windows Mobile 6.5 wordt Windows Phone Classic

nieuws 23 februari 2010 om 09:00

Met de komst van Windows Phone 7 Series krijgt ook Windows Mobile 6.5 een nieuwe naam; deze editie, die naast Phone 7 blijft bestaan, gaat voortaan als Windows Phone Classic door het leven. [update]

Microsoft kondigde op het Mobile World Congress Windows Phone 7 Series aan, een vernieuwde versie van Windows Mobile. Deze versie biedt een geheel vernieuwde interface en, voor de eerste keer voor de mobiele telefoon, ondersteuning van de Xbox Live- en Zune-diensten. Verder werd er op het congres echter helaas nog bijzonder weinig bekend over de nieuwe editie.

Wel is al duidelijk dat Windows Mobile 6.5 voorlopig naast Windows Phone 7 blijft bestaan. Om het onderscheid duidelijker te maken (of juist om een nog grotere chaos in de toch al verwarrende naamgeving van de verschillende Windows Mobile-versies te creŽren) gaat versie 6.5 voortaan door het leven als Windows Phone Classic. Wanneer we de eerste toestellen met Windows Phone 7 mogen zien is echter vooralsnog een groot vraagteken.

Update (1-3-2010): Mogelijk krijgt Windows Mobile 6.5 de naam Windows Phone 7 Starter Edition in plaats van Phone Classic. Ook is het mogelijk dat de Classic- en Starter Edition- als aparte edities naast elkaar gaan bestaan.

istartedsomething