Interessant:

Marketplace World View beschikbaar voor Windows phone 6.5

nieuws 16 februari 2010 om 17:14

Deze week komt Marketplace World View voor Windows phone 6.5 beschikbaar; hiermee heb je via Windows phone 6.5 toegang tot alle applicaties van andere landen.

Windows Marketplace is in oktober in Nederland gelanceerd als een van de nieuwe diensten voor Windows phone 6.5: een online applicatiewinkel waar je onder andere applicaties, games, ringtones en achtergrondthema's kan downloaden. Vanaf overmorgen, 18 februari, is World View beschikbaar: gebruikers over heel de wereld hebben met deze nieuwe toepassing toegang tot alle applicaties van andere landen. Nederlandse gebruikers van Windows phone 6.5 kunnen met World View bijvoorbeeld applicaties vanuit de VS gebruiken.

Maarten Sonneveld, verantwoordelijk voor de productgroep mobiele communicatie van Microsoft Nederland: "Het is goed om te zien dat de gebruikers in Nederland nu ook beschikbaarheid krijgen tot honderden extra applicaties via Marketplace World View. Het Windows phone platform wordt hierdoor voor gebruikers een stuk aantrekkelijker." Daarnaast start Microsoft voor de Nederlandse gebruikers van Windows phones binnenkort een online community op Windows.nl. Hier kunnen gebruikers terecht met vragen, met elkaar van gedachten wisselen, maar ook voor tips & trics delen. Microsoft wil de Windows phone gebruikers tegemoet komen door deze community te faciliteren.

Marketplace wordt in Nederland uitgebreid met applicaties van onder meer Veronica Magazine met een rijke tv-gids applicatie. Peter Contant, algemeen directeur en hoofdredacteur van Veronica Magazine: "Veronica Magazine is de autoriteit op het gebied van tv, film en entertainment. Dat zijn we met ons blad Veronica Magazine en sinds enige tijd hebben we dit ook uitgebreid naar mobiele platformen. We zijn er trots op met onze tv-gids aanwezig te zijn in de marketplace van Microsoft. Hiermee verbreden we het bereik van ons merk."

Dat de populariteit van mobiele diensten en applicaties alleen maar stijgt, blijkt uit het aantal Nederlandse mobiele gebruikers van Hotmail en Messenger: dat is inmiddels de één miljoen gepasseerd. Hiermee is Windows Live, waar Hotmail en Messenger onderdeel van zijn, één van de meest gebruikte internetdiensten op de mobiele telefoon. Maarten Sonneveld: "Met bijna acht miljoen gebruikers op de PC is Hotmail het grootste gratis e-mailplatform in Nederland. Het is dan ook geen verrassing dat veel mensen deze dienst ook op hun mobiele telefoon willen gebruiken."

Een meerderheid gebruikt Hotmail in zijn mobiele browser, een toenemend aantal gebruikers (ruim 25%) installeert een applicatie waarmee onder meer automatisch mail wordt opgehaald en als een bericht op de mobiele telefoon wordt getoond. Naast Hotmail is ook Windows Live Messenger een veelgebruikte dienst. Met ruim 5 miljoen gebruikers op de PC is er ook veel behoefte om te chatten in de trein, op school of gewoon vanaf de bank.

Gisteren heeft Microsoft ook een compleet nieuwe generatie mobiele telefoons gelanceerd: Windows Phone 7 Series.

portablegear.nl