Interessant:

HTC Legend en HTC Desire komen

nieuws 16 februari 2010 om 11:30

HTC introduceert twee nieuwe Android 2.1 smartphones, de HTC Legend en de HTC Desire; dit zijn de eerste toestellen met een nieuwe HTC Sense versie met ondersteuning voor multitouch.

De HTC Legend heeft een opvallend design. Het frame is naadloos en gemaakt uit één stuk aluminium. Naast Android 2.1 in combinatie met de nieuwe HTC Sense is ook het scherm uniek. Het 3.2 inch AMOLED HVGA-display is groot en helder. Een 5 megapixel camera en een optische trackball maken het plaatje compleet.

HTC Legend
HTC Legend

"Met de nieuwe versie van HTC Sense blijft HTC zich focussen op het verbeteren van interactie met de meest belangrijke contacten van de gebruiker. Dit onder meer met de nieuwe HTC Friend Stream-applicatie en -widget. Hiermee worden alle updates en nieuwsfeeds via sociale netwerken als Facebook, Twitter en Flickr in één 'stream' verzameld. Dit maakt het eenvoudiger dan ooit te volgen wat vrienden aan het doen zijn en welke foto's en links zij delen. Naast Friend Stream, kunnen contacten worden ingedeeld in specifieke groepen. Daarnaast is er een nieuwsapplicatie en widget aan HTC Sense toegevoegd is er via een icoon snel toegang tot de zeven verschillende homescreens", aldus HTC.

Met de HTC Desire komt HTC naar eigen zeggen tegemoet aan de wensen van gebruikers die alle mogelijkheden van hun smartphone intensief willen benutten. Zo heb je uitgebreide functionaliteit om (visueel) het nieuws, contacten met vrienden, foto's, favoriete plaatsen en alle andere belangrijke zaken op een smartphone te ervaren. Op het 3,7" AMOLED-scherm komt je mobiele wereld volledig tot zijn recht.

HTC Desire
HTC Desire

"Met deze aankondiging laat HTC wederom zien dat innovatie, design en gebruiksgemak centraal staan bij het ontwerp van onze smartphones", aldus Mark Moons, Regional Manager HTC Benelux. "Het draait immers om de gebruikers van onze toestellen. We willen hen, onder meer met HTC Sense, de mogelijkheid bieden een unieke, individuele mobiele ervaring te creëren waarbij de smartphone een verlengstuk is van een persoonlijke levensstijl."

Naast de Legend en de Desire introduceerde HTC ook een nieuwe Windows Phone: de HTC HD mini.

portablegear.nl