Interessant:

Tieners versturen 10 sms'jes per uur

nieuws 15 februari 2010 om 08:31

Volgens The Nielsen Company, een Amerikaanse mediabedrijf, versturen Amerikaanse tieners gemiddeld 10 sms-berichten per uur in de tijd dat ze niet slapen of op school zijn.

The Nielsen Company onderzocht 40.000 maandelijkse gsm-rekeningen in de Verenigde Staten. Daaruit bleek dat in het derde kwartaal van 2009 Amerikaanse tieners gemiddeld 3416 sms'jes per maand versturen. Omgerekend is dat gemiddeld 4,5 sms-berichten per uur. Als je echter de tijd eraf trekt dat de tieners slapen of op school zitten, versturen ze gemiddeld 10 sms'jes per uur.

Iets jongere gebruikers (van 9 tot 12) versturen gemiddeld vier sms'jes per uur. Ook hierbij is rekening gehouden met de tijd dat ze slapen of op school zitten. De kosten voor het vele sms'en vallen voor de meeste tieners mee, omdat zij meestal een abonnement met een speciale sms-bundel afsluiten.

Nielsen voorspelt dat het aantal verstuurde sms'jes per uur in de toekomst nog verder zal oplopen. De grootste bedreiging voor de jonge gsm-veelgebruikers is sexting, waardoor ze ongewenst in contact kunnen komen met seksuele content op hun mobieltje. In 2009 pleegde een 18-jarig Amerikaans meisje nog zelfmoord naar aanleiding van sexting.

Marketing Vox