Interessant:

Apple iPad games

nieuws 1 februari 2010 om 10:05

Een van de speerpunten van de vorige week uitgebrachte Apple iPad is gaming; PortableGear bekijkt daarom de ontvangst van de eerste generatie iPad-games.

Eigenlijk is het niet helemaal eerlijk om al van een "eerste generatie iPad-games" te spreken, want er zijn nog helemaal geen officiŽle games voor de iPad uitgebracht. Wel is het mogelijk om er iPhone 3G(S) / iPod touch games uit de App Store op te downloaden en om die er op te spelen. Deze games zijn op de iPad in een lage resolutie, die bedoeld is voor de iPhone/iPod touch, te spelen. Probleem is dan dat, door het grote formaat van de iPad, de on-screen knoppen niet met je vingers te bereiken zijn. Een andere mogelijkheid is om de games in een 2x zo grote, opgeblazen, resolutie te spelen.

SlideToPlay testte de shooter N.O.V.A. en de racegame Need For Speed Shift op de iPad. Need For Speed Shift, een spel dat je bijna geheel met beweging bestuurt, vonden ze "redelijk werken". Alleen voelt het apparaat wel een beetje lomp aan als controller door het grote formaat. De besturing van N.O.V.A. liet nog wel te wensen over. Wel zagen beide spellen er goed uit in het opgeblazen formaat. Tevens vond de site dat Super Monkey Ball 2 en The Sims 3 goed werkten op de iPad. Wel hopen ze dat er een speciale Sims 3-editie voor de iPad komt, zodat de kleine menu's groter kunnen worden weergegven.

Apple iPad & Need For Speed Shift
Apple iPad & Need For Speed Shift

Ook gamesite Kotaku vond de games in de opgeblazen resolutie er verrassend scherp uitzien op de iPad. Ook deze site is erg te spreken over het spelen van Super Monkey Ball, The Sims 3 en Need For Speed Shift op de iPad. Qua puzzelgames werkte voor deze site Bejeweled 2 verrassed goed, terwijl Tetris daarentegen weer niet te bedienen was op de A4-grote tablet. Tevens vond ook deze site dat de shooter N.O.V.A. niet te besturen was op de iPad.

Al met al wachten de meeste gamerecensenten met smart op speciale iPad-games, zodat het apparaat zijn ware gamemogelijkheden (en beperkingen) kan tonen.

>>> Lees hier meer over de eerste officiŽle iPad-games, waaronder veel "HD"-versies van reeds bestaande iPhone-games zijn.

portablegear.nl